Het team

Het team fietsers bestaat uit:

Daan van Helmond
Daan van Helmond, 24 jaar, werkzaam bij Kennis Machinefabriek

Mijn band met Scouting Tungelroy?
Vanaf dat ik op mijn 7e als welp bij scouting aan de slag kon, ben ik hier ieder weekend altijd met veel plezier en lol naar toe gegaan. Ik ben jeugdlid geweest vanaf de welpen tot de explorers. Daarna ben ik direkt leiding bij de welpen geworden, wat ik tot op heden ook al verschillende jaren met veel plezier doe.

Waarom enthousiast om mee te fietsen?
“Waarom niet?”, was mijn eerste antwoord. Het is een flinke uitdaging en ik wil kijken of ik deze uitdaging ook aan kan. En wie A zegt, moet ook B zeggen, dus nu is het aan mij om ook daadwerkelijk na 2 weken fietsen in Esztergom aan te komen.

 

Rob Sniekers
Rob Sniekers, 30 jaar, werkzaam als Montage-leider bij Technisch Gevelbouw Management (het aansturen van de montage bij het bekleden van diverse utiliteits-projecten door heel Nederland)

Mijn band met Scouting Tungelroy?
Ik ben jeugdlid geweest vanaf de welpen tot de pivo’s. Nu ben ik leiding van de explorers.

Waarom enthousiast om mee te fietsen?
Vanaf mijn 16e jaar doe ik aan mountainbiken, en vanaf 2007 lid van de wieler –en toerclub Stramproy. Zodoende kun je wel stellen, dat fietsen mijn hobby is. Verder is deze fietstocht natuurlijk een mooie uitdaging; 2 weken elke dag kunnen fietsen door Europa om onze doelen te halen: Esztergom, naamsbekendheid voor Scouting Tungelroy, en natuurlijk geld bij elkaar fietsen voor het goede doel: Shelterbox.

Marieke Brinkman
  Marieke Brinkman, 30 jaar, werkzaam als Sportarts

Dagelijkse bezigheid:
sport maakt een belangrijk onderdeel uit van mijn dagelijks leven. Beroepsmatig kom ik als sportarts met veel verschillende sporten en sporters in aanraking. In mijn vrije tijd ben ik zelf ook graag actief met sport bezig. Wielrennen is daarbij mijn favoriete sport. Daarnaast mag ik graag wat mountainbiken en hardlopen.

Mijn band met Scouting Tungelroy?
Ik heb niet zoals de meeste deelnemers een verleden bij Scouting Tungelroy, maar met deze uitdagende fietstocht hebben we een gezamenlijk doel voor ogen, waaraan ik als fietser en sportarts hoop mijn steentje bij te kunnen dragen.

Waarom enthousiast om mee te fietsen?
Zo’n uitdagende fietstocht kan ik als fervent wielrenster niet aan mij voorbij laten gaan!

Bjorn Schroeten
  Bjorn Schroeten, 32 jaar, werkzaam als Allround monteur

Mijn band met Scouting Tungelroy?
Ik ben jeugdlid geweest, en daarna ben ik leiding geworden.

Waarom enthousiast om mee te fietsen?
Om een steentje bij te dragen aan een goed doel. En om samen met een mooie groep fietsers een uitdaging aan te gaan.

Paul Sniekers
Paul Sniekers, 32 jaar, werkzaam als Warehouse –en transport manager

Mijn band met Scouting Tungelroy?
Ik ben lid geweest vanaf de welpen tot de pivo’s. Daarna ben ik jaren leiding geweest van de scouts en explorers. De laatste jaren ga ik als kookstaf mee op kamp en ben ik kliminstructeur van de eigen klimwand.

Waarom enthousiast om mee te fietsen?
Een sportieve en organisatorische uitdaging, waarbij ik Scouting Tungelroy en het goede doel kan steunen, heeft altijd mijn interesse!

Nancy Niessen
Nancy Niessen, 37 jaar, werkzaam in de Thuiszorg

Dagelijkse bezigheid:
wielrennen, gedichten schrijven, tekenen/schilderen, tijd doorbrengen met mijn gezin.

Mijn band met Scouting Tungelroy?
Scouting is een leuke vereniging, dus ben ik als kookstaf mee op kamp geweest, en ben ik leidster bij de Smurfen (BE-groep) geweest.

Waarom enthousiast om mee te fietsen?
Het is een leuke uitdaging, om een onbekende tocht te gaan fietsen.

Ronald Versteegen
Ronald Versteegen, 37 jaar, werkzaam als Strateeg bij TenneT

Mijn band met Scouting Tungelroy?
Ik ben jeugdlid geweest.

Waarom enthousiast om mee te fietsen?
Ik heb meerdere redenen om mee te fietsen:
- de mogelijkheid om voor Scouting Tungelroy wat terug te doen, voor al die jaren dat ik met veel plezier lid ben geweest;
- om sponsorgelden te werven voor Scouting Tungelroy;
- om de landelijke scoutingactie te ondersteunen om gelden in te zamelen voor Shelterbox
- de sportieve uitdaging
- ik had me al opgegeven om mee te fietsen, toen ik eind 2012 goed getraind aan de start stond voor de halve marathon van Ell. Tijdens de laatste kilometers werd ik getroffen door een hartkwaal. Nadat ik door mede-deelnemers succesvol ben gereanimeerd, ben ik naar het ziekenhuis gebracht. Ruim een week later ben ik aan een aangeboren hartafwijking geopereerd. In totaal heb ik 3 weken in het ziekenhuis gelegen. Mijn conditie was volledig verdwenen. Stapje voor stapje ben ik nu bezig om mijn conditie weer op te bouwen. Ik probeer de nieuwe grenzen van mijn lichaam te herontdekken. Wat begon met 100 meter wandelen achter een rollator probeer ik uit te bouwen tot een toertocht op de racefiets naar Esztergom.

Martie Nijs
Martie Nijs, 40 jaar, werkzaam als Constructie bankwerker bij Mertens Bouwbedrijf

Mijn band met Scouting Tungelroy?
Ik ben zo’n 30 jaar lid van Scouting Tungelroy. Begonnen als jeugdlid, daarna als leiding, materiaalbeheerder, bestuurslid en kliminstructeur.

Waarom enthousiast om mee te fietsen?
Bij scouting gaan we vaak een uitdaging aan, en als er zich dan eentje voordoet die je aanspreekt door zijn omvang, afstand, doel en betekenis, dan maakt mij dat enthousiast om er helemaal voor te gaan.

Jac van Appeven
  Jac van Appeven, 46 jaar, werkzaam bij de Golfbaan – onderhoud

Mijn band met Scouting Tungelroy?
Ik ben in mijn jeugdjaren vanaf de welpen tot de pivo’s altijd bij de scouting geweest.

Waarom enthousiast om mee te fietsen?
Ik ben altijd een fanatieke (bal)sporter geweest. Voetballen was mijn sport en mijn leven. In Crescentia 1 voetbalde ik al vanaf mijn 15e. Een training overslaan was zeldzaam. Maar op 20 jarige leeftijd kreeg ik op 9 juni 1986 een motorongeluk. Mijn gehele linkerbeen was er slecht aan toe. Na ongeveer 5 jaar gips is mijn enkel vastgezet. In de jaren erna ging het lopen steeds slechter. Hierdoor ben ik in 2009 weer geopereerd aan de enkel. Wonder boven wonder kan ik nou weer lopen en fietsen, zo goed als zonder pijn. Dus na ongeveer 25 jaar bijna niks ( af en toe wat mountainbiken ) meer aan sport te hebben gedaan, heb ik vorig jaar juli een wielrenfiets gekocht. Ook rond die tijd hoorde ik over het idee dat de Scouting naar Hongarije wilde gaan fietsen. Vanaf toen is het idee ontstaan om hier voor te gaan trainen. Het lijkt me een hele grote uitdaging en avontuur om dit te gaan meemaken. Ook het goede doel, het geld inzamelen voor de shelterboxen vind ik een super initiatief. Ik zal er heel hard voor gaan trainen om op 1 september bij de blokhut te vertrekken richting Esztergom. Ik hoop dat dit gaat lukken !
Proficiat Scouting Kardinaal Mindszenty Tungelroy, met jullie 50 jarig bestaan.

Marien van Helmond
  Marien van Helmond, 47 jaar, werkzaam als Intercedent/Planner, P&O Manager bij TMF-Jobs

Mijn band met Scouting Tungelroy?Ik ben van mijn 6e tot 19e jaar jeugdlid geweest vanaf de welpen tot de pivo’s. Nu zijn mijn 2 kinderen, Paul en Maureen, jeugdlid.

Waarom enthousiast om mee te fietsen?
Ik ben altijd wel een redelijk actief sporter geweest tot 10 jaar terug. Toen is daar de klad in gekomen. In 2010 kwam voor mij de omslag, Ingrid, mijn vrouw heeft me toen aangespoord om weer te gaan sporten. Maar wat ga je doen?

Ik heb toen bij Janssen in Stramproy een Gazelle Ventoux racefiets, een mooi shirt en een geweldige fietsbroek gekocht. De fiets en outfit hebben eerst nog enkele weken onaangeroerd in de garage moeten verblijven, maar op den duur heb ik toch de “stoute” fietsschoenen maar aangetrokken. En na 10 jaar heb ik mijn 1e “toertocht” van 23 echte kilometers gefietst. Helemaal van Tungelroy naar Swartbroek, Ell, Hunsel, Ittervoort, Neeritter, Stramproy en terug naar Tungelroy. Ik dacht dat ik er in bleef!

Niettemin na een aantal keren fietsen merkte ik, dat het gewicht minder werd, ik meer energie kreeg en me ook beter voelde. Kortom; ik werd steeds enthousiaster en fanatieker.

Ook kreeg ik contact met andere fietsers, met name met Jac van Appeven en Ton Schepens; beide fanatieke mountainbikers. Samen hebben we al heel wat kilometers afgelegd, zowel op de weg als in de bossen.

Op dit moment probeer ik een 3-tal keer in de week te fietsen, en dan maken we tochten van rond de 60 tot 100 km. op de weg en/of 40 tot 60 km. in de bossen. Ik voel me hier goed bij en het is tevens een uitlaatklep voor mijn, op bepaalde momenten, toch wel stressvolle baan.

Ik ben door Paul Sniekers en Mark Niessen geattendeerd om mee te fietsen, en ik zag er meteen een uitdaging in. Jac van Appeven en ik, hebben na verschillende keren hierover te hebben gefilosofeerd, besloten om mee te doen. Echter om dit te doen moet ook de achterban alsmede de werkgever meedenken en de ruimte creëren om dit ook mogelijk te maken.

Er kan nog van alles gebeuren, maar het enthousiasme en de intentie zijn er en de rest…… dat zullen we wel zien.

Ik zie de uitdaging in het feit om samen met deze ploeg de afstand te overbruggen, en mijn grenzen te verleggen zowel lichamelijk als geestelijk. Natuurlijk is het algemene doel het bekostigen en realiseren van Shelterboxen, maar ieder persoonlijk heeft zo toch ook zijn eigen doelen. En mijn doel is om er sportief, maar ook als persoon beter van te worden.

Dat we allemaal heelhuids Esztergom bereiken, en dat we een onvergetelijk avontuur gaan meemaken.

Wim Jacobs
  Wim Jacobs, 55 jaar, werkzaam als Kok in een verzorgingshuis

Dagelijkse bezigheid:
Naast mijn werk in een verzorgingshuis doe ik thuis ook nog wat aan catering. Dus aan mij zal het niet liggen, als wij straks niet goed te eten krijgen. Ik zal er een beetje op toezien, dat het met het eten goed komt.

Mijn band met Scouting Tungelroy?
Mijn dochter Yvette is leiding van een groep. Zodoende hoorde ik over het idee, dat deze mooie uitdaging er aan kwam om mee te fietsen.

Waarom enthousiast om mee te fietsen?
Ik ben altijd wel een sportieve sporter geweest. Vroeger heb ik volleybal gedaan, en later voetbal. Maar door een slechte knie, kon dit niet meer. Dus bleef er maar weinig over om te doen. Toen ben ik gaan fietsen. Ik vind dit een mooie uitdaging… om met de groep mee te gaan.

Mies Schroeten
  Mies Schroeten, 62 jaar

Dagelijkse bezigheid: hobby

Mijn band met Scouting Tungelroy?
Ik ben vroeger lid geweest.

Waarom enthousiast om mee te fietsen?
Ik ga mee voor het plezier, en om een goed doel te steunen.

Het team verzorgers bestaat uit:

Matti Custers
Matti Custers, 24 jaar, werkzaam bij CFS Aquarius Weert

Mijn band met Scouting Tungelroy?
Ik ben eerst jeugdlid geweest, en nu leiding bij de scouts en bestuurslid.

Waarom enthousiast om mee te fietsen?
Helaas fiets ik zelf niet mee, maar ik vind het wel een leuk idee. Daarom wil ik graag als begeleiding graag een handje toesteken in dit goede doel!

Mark Niessen
Mark Niessen, 41 jaar, werkzaam als Afdelingschef bij Pauli Vleeswarenfabriek/Vlees-grossierderijMijn band met Scouting Tungelroy?
Ik ben begonnen als jeugdlid, daarna ben ik leiding geworden, materiaalbeheerder, bestuurslid, kliminstructeur en contactpersoon mbt de verhuur van oa. blokhut/kampterrein.

Waarom enthousiast om mee te fietsen?
Ik fiets zelf niet, maar ga mee als begeleiding oa. chauffeur van de materiaalwagen.

Annemie Jacobs
  Annemie Jacobs, 52 jaar

Dagelijkse bezigheid:  werkzaam bij Kds stansvormen

 

Jouw band met scouting Tungelroy: Dochter Yvette is leidster bij scouting

 

Waarom enthousiast om mee te fietsen?Ga mee als begeleiding van de fietsers

Mien Sniekers van den Beucken
 

Mien Sniekers van den Beucken

Bijna 55 jaar , al 17 jaar werkzaam bij Vtech (tegenwoordig TDG- ND) als groupsleader in het magazijn op de v.a.s. afdeling

Mijn band met scouting:
Onze zonen zijn al van jongs af aan lid, zelf ook enkele jaren geassisteerd met de blokhut poetsen en oliebollen bakken.

Ga mee om: Natuurlijk omdat er 3 leden van ons gezin mee fietsen (Paul , Marieke en Rob) en om te proberen  alle deelnemers zo goed mogelijk te voorzien van hun natje en droogje en te zorgen dat hun bedje gespreid is als ze moe en voldaan er weer een etappe op hebben zitten. Zodat zij zich iedere dag voor de volle 100% kunnen inzetten om deze sponsortocht tot een goed einde te brengen met een goede opbrengst voor de 3 goede doelen die zijn uitgekozen hiervoor.

Dit alles samen met Annemie de vrouw van Wim Jacobs.

Harrie Leijssen
  Harrie Leijssen, 59 jaar

Dagelijkse bezigheid:  Ik geef leiding aan administratie en ICT van de Risse Groep in Weert.  Met een tiental medewerkers doe ik de administratie voor 7 bv’s en verzorg de informatievoorziening.  We leveren ICT-diensten voor ongeveer 120 werkplekken.

Mijn band met scouting:  Mijn 4 kinderen (Bianca, Mark, Bart en Sanne) waren allen lid van scouting Tungelroy. Met veel plezier beleefden ze de wekelijkse activiteiten; over het jaarlijkse kamp worden nog voortduren herinneringen opgehaald. Dat was steeds weer een belevenis.

Ga mee om: Ik fiets dan wel niet mee, maar wil graag een bijdrage leveren. De groep begeleiden en ondersteunen als motorrijder lijkt mij een geweldige belevenis. Kan ik mijn motor-ervaring nuttig inzetten voor het goede doel.

Ad Raaijmakers
  Ad Raaijmakers, 63 jaar, Kan doen wat ik leuk vind, ben met pre-pensioen

Ben nu actief in werkgroep “Vrienden van Scouting Tungelroy”. Iedere eerste zaterdag van de maand komen we bij elkaar voor allerlei klusjes in en rond het scouting gebouw. In het verleden ben ik bijna 10 jaar actief geweest in het Stichtingsbestuur.

Ik fiets zelf niet, maar ga mee op mijn “motorfiets” als begeleider, samen met Harry Leijssen. Al jaren ga ik op  motorvakantie. Dit lijkt me een unieke kans om een motorvakantie te hebben en ondertussen iets te kunnen bijdragen aan de sponsorfietstocht van Scouting Tungelroy. Harry en ik volgen de route en op enkele afgesproken plaatsen staan we klaar met eten en/of drinken.  Zijn er onderweg reserveonderdelen nodig, proberen we die zo snel mogelijk ter plekke te krijgen.