De zevende dag, vrijdag 7 september van Ingolstadt naar Nesslbach

Planning 159 km, gereden 167 km gemiddelde snelheid 27,7 km, totaal 928 km.

Een geweldige maaltijd met stamppot en gebakken vis of worst. Je vraagt je af waar blijft het allemaal. Die mannen en dames moeten toch moddervet worden, echter je ziet geen enkele veranderingen in al die atletische figuren. Onder de maaltijd bij het schaarse licht van een zaklamp evaluatie van de dag. Het is ondertussen al helemaal donker geworden. De fiets van Ronald is naar de fietsenmaker voor reparatie. Vandaag lukt het niet deze te repareren, morgenvroeg om 8.00 uur kan hij opgehaald worden. Kwart over acht vertrekken lukt niet, zal later gaan worden. De tocht van morgen moet niet te licht tegenaan gekeken gaan worden. 159 km door Beieren, het zuiden van Duitsland. Ook zou het flink warm gaan worden. Al vergaderend is Björn in slaap gesukkeld. Het is niet dat de voorzitter niet inspirerend of assertief is. Nee hoor, absoluut niet maar Björn houdt nu eenmaal niet van vergaderen.

Held van de dag inclusief muts en medaille is Mies geworden, vanwege zijn hulp en ondersteuning  bij de reparatie van de fiets van Ronald. Goed zo Mies, een voorbeeld voor iedereen. Ben nog vergeten te vertellen dat Rob ’s-morgens bij het oppompen zijn band heeft opgeblazen. Stand Rob twee lekke banden Marien een. ’s-Avonds zijn we samen nog een pilsje gaan drinken op de goede afloop van de dag.

Heldere nacht koelt flink af, de een kan er beter tegen dan de ander. Nancy heeft er geen last van bij het omruimen van de tent lag er nog haar BH.

Vertrek is wat later omdat de fiets van Ronald opgehaald moet worden. De auto komt aanrijden met niet een maar twee fietsen achterop. Zowat ieder valt achterover van verbazing heeft Ronald een spiksplinternieuwe fiets gekocht. Wauw ……, wat blinkt hij en van wat een dikke stangen is hij gemaakt en toch zo licht als een veertje. Trots als een pauw begint Ronald aan de etappe van vandaag. Vertrek kwart over negen. Een uur later dan normaal, een lange tocht voor de boeg en warm. Op de eerste rustplaats is er heel wat hilariteit. Ronald is niet te stoppen ligt bij ieder klim aan kop. De opmerkingen zijn niet van de lucht: “die dikke stangen, zeker een e-bike”, “de route wordt verlegd, we rijden van laadpunt naar laadpunt”, “in die nieuwe helm zitten daar zonnepanelen in”. Allemaal jalousie en niets anders. Wat wel gebeurd is, dat hij een lekke band gereden met zijn nieuwe fiets.

Bij de volgende stop groot nieuws; Martie is peetoom geworden van Ruben. Wat is hij trots, hele familie Nijs van harte gefeliciteerd van ons allemaal. Gaat hij zijn peetoom achterna kunnen we nog heel wat verwachten. De tocht verloopt gladjes, valt heel veel mee. Glooiend landschap een paar klimmetjes in het begin. Deze zaten vooral aan het begin, later uitlopend naar de Donau. Mooie omgeving heel veel velden met hop, daar kan nog een heleboel gerstenat van gemaakt worden. Om 16.30 uur was iedereen op de nieuwe overnachtingplaats, weer een camping. Ruimte in overvloed, voorzien van alle faciliteiten.

Held van de dag; Ronald, gaat op pad voor een andere schakeling en komt terug met een nieuwe fiets. Hij blijft de aandacht de houden. Ik lig altijd op kop; Rob, voelt zich dan pas in zijn element als hij opkop ligt. Een nieuwe medaille is in het leven geroepen: voor de meeste sanitaire stops. Winnaar Jac; “de grootste zeikerd”.

Al met al zijn de helden van de “Romeinse brug” weer een dag dichter bij de patroon van scouting Tungelroy gekomen.

One thought on “De zevende dag, vrijdag 7 september van Ingolstadt naar Nesslbach

  1. knap van uch allemoal..2 derdje zitj der ongevieer op..petje aaf..
    wea volge uch al daag..toi toi verder en geniet der van al isj misjien zwoar.

    grtjs van raimond en miranda oet rooj

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*


1 × = vier

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>