Tweede dag van Rheinbach naar Bad Kreuznach

Even nog wat over het slapen, hutje mutje lagen we in twee ruimtes lekker dicht bij elkaar. Het wassen was zo gebeurd; een wasbak voor 18 mensen. Om kwart over acht is de afgesproken tijd om te vertrekken, ruim op tijd was iedereen klaar om te vertrekken. Vooraf heeft ieder zijn eigen lunchpakket gemaakt en dat waren niet zomaar een paar boterhammetjes. De koffers van de motoren werden volgestouwd 15 liter water bananen en nog eens bananen. Mien en Annemie hadden voor wafels gezorgd. Het weer is net zo lekker als de dag ervoor. In de evaluatie van de vorige avond is afgesproken om vier keer een stopplaats in te lassen voor eten en drinken. Is niets nodig dan wordt gewoon doorgereden. De eerste stopplaats was zo kort gepland dat de fietsers al verder waren als motoren. Zo zat de vaart er in. Daan had de reservefiets genomen, op zondag vind je geen onderdelen. Morgen, maandag, weer op zoek naar onderdelen. Uit pure enthousiasme wordt een zandpad genomen de berg op, maar helaas het zandpad houdt op en iedereen moet terug.

Na een hernieuwde klim maar nu over een verharde weg staan daar de mensen van de motoren klaar met proviand. Snel wordt er gebunkerd nog wat bananen achter in de shirtjes en weer verder. Het is vandaag een van de zwaardere etappes. Dwars door de Eifel. De volgende stop is de brug over de Moezel. Het begint echt warm te worden, water dat we meegenomen hebben is hard nodig. Net als de bananen, ze zijn allemaal op. Dan komt een heel mooi stuk natuur, langs de Rijn. Tussen Koblenz en Bingen is de Rijn op zijn mooist. Daar ligt ook de Lorely. Hier is het echt genieten om te fietsen. In Bingerbruck ging het even mis, fietsers en motoren konden elkaar niet vinden, toch stond iedereen bij het station. Verderop hebben we elkaar toch weer getroffen. Nog 15 km, werden wel de zwaarste van de dag. Wat voor een overnachtingsplaats zouden we nu hebben. We komen uit bij de Evangelische Matthäuskirche in Bad Kreuznach. Een zee van ruimte, de ruimtes bij deze kerk mogen we gebruiken. Douchen is geregeld in een sporthal, met auto’s worden we er naartoe gebracht. Daarna hebben Annemie en Mien met de hulp van Mark en Matti het eten klaar. Marieke, zo mager als een lat, eet voor twee en doet voor geen mens onder. Ook niet met het fietsen.

Na het eten evaluatie en wordt de held van de dag gekozen. Gisteren was dat Daan, vandaag Nancy. Vanwege uitzonderlijke prestatie, ze ging zingend de berg op al was het nog zo moeilijk.

One thought on “Tweede dag van Rheinbach naar Bad Kreuznach

  1. in het kader van………. Nu we er toch zijn…….. doen jullie elke dag maar wat extra kilometers? Kanjers!
    Geniet ervan. Liefs xx

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*


8 − = vijf

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>